tiistai 10. huhtikuuta 2012

The Black Blood Alliance #1


The Blackblood Alliance #1

Kieli: Englanti
Tekijät: Kay Fedewa & E. Siegel
Hinta: 8 USD / 12 USD
Sivumäärä: 32

Juoni lyhyesti: Alfan tyttären järjestämän juonen takia Swiftkill lavastetaan syylliseksi murhaan, jonka seurauksena tämä ja muut eliittivartijat karkoitetaan ja niitä ruvetaan kutsumaan halventavasti Blackblood-susiksi. Sudet joutuvat kuitenkin sotaan sapelihammastiikereiden kanssa, ja jäävät pahasti alakynteen. Alfanaaras päättää lähettää kaksi sutta hakemaan karkoittamansa Blackblood-sudet takaisin.


Omaa juttua: Itse pidän tästä sarjakuvasta kovasti, ja se oli ensimmäisiä koirasarjakuvia mitä itselleni hankin. Sota kissa- ja koiraeläinten välillähän on ainakin omasta mielestäni melko ilmiselvä klisee, sapelihampaita tai ei. :D Tässä osassa keskitytään kuitenkin enemmän Swiftkillin ja Blackblood-susien tarinaan, joten annetaan se anteeksi! 

Sarjakuvaa ei ilmeisesti ole lyijykynää kummemmalla välineellä piirretty, ääriviivoja ei ole tussattu tai mitään. Nettiversiossa sitä ei huomaa, mutta printatussa versiossa näkee selkeästi lyijärijäljen. Se näyttää itse asiassa hyvältä, ääriviivat sulautuu väritykseen paremmin näin. Jos noi on piirretty ilman valopöytää, niin ihastelen kyllä sitä että joku osaa luonnostella niin siististi että niistä saa viimeisteltyä suoraan lineartit sarjikseen. 


Taustat näyttää ihan älyttömän hienoilta, ja niistä saamme kiittää E. Siegeliä. Jos sarjakuvan selaa nopeasti läpi, huomaa värisävyjen vaihtelevan ihanasti tarinan ja tapahtumapaikkojen mukaan. Tuntuu siltä kuin paikat olisi värikoodattu! :D Susien reviirissä vaaleanpunainen ja pastellisävyt, aavikolla rusehtavan oranssi, flashbackissä vihreä ja Blackblood-susien alueessa punainen ja oranssi. 

Dialogi on mielestäni nättiä, vaikka välillä tuntuu että hahmot puhuvat koko ajan kauheen... koreasti? Hieman vaikea selittää, ja voihan olla että se johtuu myös siitä ettei englanti ole mun äidinkieli. :D 

Etkö tiedä vain lausuvasi valheita joita vanhimpasi ovat kertoneet sinulle! 
Sarjiskirjan lopussa on bonuksena hahmoesittelyjä, kun sarjakuvan alussa taas on kreditit, tietoa tekijöistä, kiitokset sekä Kay Fedewan nimikirjoitus. Sarjakuvasta saa ostaa signeeratun version kaksi dollaria kalliimmalla, ja itse päädyin ostamaan sen. Sarjakuvan toista oli ehtinyt ilmestyä yhdeksän sivua ennenkuin se lopetettiin. E. Siegel on suunnittelemassa sarjakuvasta kokonaan uutta versiota. Vaikka se tietenkin on mahtavaa, harmittaa kuitenkin koska itse tykkäsin enemmän tämän sarjakuvan ilmeestä ja tyylistä, kuin uuden version konseptitaiteesta.

Yhteenvetona visuaalisesti oikein kaunis sarjakuva vain hieman kliseellä juonella. Ikävä kyllä sarjakuva on tosiaan jätetty kesken, joten en tiedä onko sen ostaminen enää viisasta. :)

2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa kusipäälle toi, joka karkotti ne : D Aluks vaa häätää ja ku tulee ongelmii ni mennää kerjää apuu???

    Tää yhä vaan näyttää nii kiinnostavalle, harmi et oon laiska lukemaa </3 Voit lukee sitä äänee mul iltasaduks 8O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, munki mielest se on tosi kusipäistä. :D Ihme luuserei ku isot puheet mut sit ku ei pärjätäkkää ni mennää häntä koipien välis itkee apua.

      Lukisit nyt vaa! Tää on nopeesti luettu. :D

      Poista