perjantai 13. huhtikuuta 2012

Sudentaival



Sudentaival

Kieli: Suomi
Tekijä: Emma "Lupus" Kantanen
Hinta: 10 EUR
Sivumäärä: 48

Juoni lyhyesti: Ihmiset talkavat vähitellen tunkeutua susien alueelle kultaa etsien. Pieni joukko susia lähtee etsimään laumalle uutta reviiriä, mutta uuden alueen löytäminen ei ole lainkaan helppoa.


Omaa juttua: Yksi mun suosikeista! Mielestäni piirtojälki on niin sopivan sarjakuvamaista, ja väritys ja varjostustyyli sopii siihen paremmin kuin hyvin. Laadultaan sarjakuva on melko rakeista, Lupus näet tulosti ja taitteli tämän kotikoneeltaan, jos oikein muistan. Paperin laatu on kuitenkin hyvää, eikä mulla oikeastaan siitä mitään kummempaa valittamista ole. 


Tästä sarjakuvasta ei ole muita osia, mikä on musta mahtavaa! Ei tarvita pelätä että kävisi kuten The Black Blood Alliancen kanssa, että sarjakuva jäisi kesken. Mutta on siinäkin varjopuolensa: tarinan tempo on vähän turhankin nopea. Kohdissa missä pitäisi oman järkeni mukaan pysähtyä hetkeksi miettimään tai suremaan, porhalletaankin suoraan seuraavaa juonenkäännettä kohti. Tarinan loppu tuntui myös kiirehdityltä, ensiksi oli kunnon toimintaa, sitten jäähyväiset tärkeän henkilön kanssa, ja yhtäkkiä seuraavalla sivulla ollaankin "sitten me mentiin kotiin ja kävi näin ja noin the end". :D


Kirjan päähenkilö on Jääsilmä-niminen koirasusi joka omaa tulisen ja itsepäisen luonteen. Jääsilmän isä on lauman johtaja, ja kun tämä päättää koota ryhmän uutta reviiriä etsimään, haluaa Jääsilmä ehdottomasti mukaan. Sarjakuvassa on monta mukavaa hahmoa, mutta myös pari jotka tuntuvat jäävän taka-alalle ja ainakin itselläni oli hankaluuksia muistaa kuka oli kuka. Hahmoilla on mukavia pieniä luonteenpiirteitä sen sijaan että niillä olisi yksi hallitseva stereotypia jota muut luonteenpiirteet tukevat. Pidän kovasti! 

Tarina on jännittävä ja ainakin itseäni pistää säälittämään kun susiparoille tulee ongelmia toisensa jälkeen, eikä koskaan tunnu menevän hyvin. Kokoajan takaraivossa jyskytti ajatus että toivottavasti ressukat löytävät sen uuden reviirin ja että omat lempihahmot selviävät perille saakka.

Anteeksi huonoista kuvista, piti ottaa valokuvia. :D

4 kommenttia:

  1. Meinasin tän sillon ostaa itekki, mutta en ostanu : D
    Tätä selasin sillon teillä, muistan >:I Näytti kiinnostavalle. Tämäkin.

    Öyy, sun tekstei on nii kiva lukee, osaat kirjottaa hyvin n__n Kuten olen n. miljoona kertaa jo hokenut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. WHAAT, meinasitko! :D Siistii, vaikket sit päätynykkää ostaan. Muhun selvästi toimi toi ovela keino et eka sai lukee ilmaseks. ò__ó En voinut vastustaa...

      Joo varmasti, varsinki ku toistan samoi asioi ku Sateenkaarisatees. :D Oh well, tänää kirjotan nyt siit Tempest Risingista.

      Poista
  2. Mistä tän voi ostaa??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikoinaan sitä sai Lupuksen nettisivuilta, mutten tiedä myydäänkö tätä enää. D: Siitä on tosiaa jo monta vuotta aikaa.

      Poista